Съдят мъж, измамил баба в Монтанско

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е признал вината си

Районна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу С.Б., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

През 2019 г. пенсионерката Е.Д. се запознала с мъж, често посещавал нейните съседи в гр. Монтана и й се представил като Георги. Жената му споделила за желанието си да бъде настанена в дома за стари хора в гр. Берковица. Той пък й заявил, че има връзки в тази институция, но се нуждае от средства, за да промени постоянния й адрес. Това обстоятелство, според него, щяло да улесни настаняването й. Пенсионерката започнала да му дава пари, като за целта теглела кредити от банки и небанкови финансови институции.

При кандидатстването и получаването на заеми Е.Д. винаги била придружавана от въпросния Георги, който се представял за неин внук. На свой ред той й обещавал, че лично и за своя сметка ще плаща вноските по кредитите.

През периода на 2019 г. до м. април 2020 г. възрастната жена сключила 5 договора за кредити и заеми. Освен това взела за Георги мобилен телефон на изплащане и му изпратила парична сума чрез системата за разплащане EasyPay.

В хода на разследването е била установена самоличността на мъжа, въвел в заблуждение Е.Д. – обвиняемият С.Б. В действителност той не бил предприел никакви действия, които да свидетелстват за намерението му да съдейства на жената за настаняването й в дома за стари хора.

Възбуждайки и поддържайки заблуждение у пострадалата, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият придобил пари и вещи на обща стойност 3 369 лева.

Обвиняемият е признал вината си. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои делото да продължи в съда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK