Участниците в изборите са обявили над 1,3 млн. лв. дарения

Снимка: Infomreja.bg

Това показват данните в Единния регистър

Даренията за предизборната кампания за изборите за Народно събрание на 2 октомври са 247, като от тях паричните дарения са 239, с общ размер над 1,3 млн. лева.

Това показват данните в Единния регистър по Изборния кодекс до този момент, пише Дарик.

По време на предизборната кампания, която приключва на 30 септември, участниците имат задължението съгласно Изборния кодекс да изпращат на Сметната палата в 7-дневен срок всяка новопостъпила информация за техните дарители, размера на паричните и непаричните дарения и др. Това означава, че ако дарението е получено на 30 септември, последният срок да бъде обявено пред Сметната палата е 7 октомври.

В 30-дневен срок след изборния ден участниците в изборите трябва да представят пред Сметната палата и отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания.

Сметната палата напомня на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети, че подаването на информацията за вписване в ЕРИК е задължително, за да се осигури прозрачност на финансирането на предизборната кампания.

За неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК, а също и за непредставяне на отчети, глобите достигат до 10 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK