Първия мандат Радев връчва в понеделник

Снимка: Infomreja.bg

Държавният глава коментира и темата с изборните поправки

Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане към порочния управленски модел. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти внесените в Народното събрание законови изменения, които предвиждат нов механизъм за назначаване на председателите на службите за сигурност и на главния секретар на МВР.

„До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство, на ръчно управление от министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт“, заяви държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

Румен Радев съобщи, че в понеделник ще връчи мандата за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание. „Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин“, допълни президентът. Попитан за позиция за приетите изменения в Изборния кодекс и дали ще наложи вето, Румен Радев заяви, че когато новоприетият закон постъпи в президентската институция, ще бъде разгледан най-детайлно и тогава ще се произнесе.

Държавният глава отговори на журналистически въпроси след тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на Националната спортна академия „Васил Левски“, съобщават от прессекретариата на президенството.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK