Още заплахи към Цариградска: Мъжът ѝ и децата ѝ ще са бетонирани на дъното на язовира

Снимка: БГНЕС, Владислава Цариградска

Съдия Цариградска е получила още заплахи

"Кажете ѝ на Цариградска - ако не млъкне, и мъжът ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира".

Това е заплаха, която съдия Владислава Цариградска съобщи пред депутати, че е получила вчера.

Тя разказа пред депутатите как са започнали заплахите към нея и как от началото на 2020 до пролетта на 2023 г. прокуратурата не ги е разследвала, въпреки че съдията е била с назначена охрана.

Цариградска, бившият районен прокурор на София Невена Зартова, бившите ѝ заместници, както и двама гръцки бизнесмени са на изслушване в парламентарната комисия по случая "Нотариуса".

"Нотариуса е мъртъв от 31 януари. Кой ме заплашва и кой иска аз да мълча? Мисля, че тук преди мен трябваше да седне господин Сарафов", коментира съдия Цариградска.

Тя заяви, че съдебната власт служи на политически поръчки.

"Съдебната власт е изпълнявала политически поръчки и няма как, особено в този състав на ръководството на прокуратурата - това да намери отговор и вие да може да измиете срама от тази институция, защото става лавинообразно и е ясно, че са сътрудничили всички власти".Комисията започна със спор, тъй като съдията и двамата гръцки бизнесмени отказаха да седнат до бившия районен прокурор на София Невена Зартова. Тримата обясниха, че не искат да седят до някой, който, по думите им, е покровителствал групата около Божанов.

"Нищо лично към Зартова, но тя лично е допринесла към демоничния образ на Божанов и с осигуряването на прокурорски чадър върху него. Той не е само прокурорски, но и от службите", каза Владислава Цариградска.

Съдия Цариградска не спомена други имена въпреки настояването на депутатите да посочи още магистрати, близки до Мартин Божанов. Тя се аргументира с това, че не може да събира доказателства, а и ако посочи имена, може да попречи на евентуално разследване.

Минути след 18 часа започна изслушването на Невена Зартова и бившите зам.-районни прокурори на София. И петимата подадоха оставки в един и същи ден, но заместниците се разграничиха от действията на доскорошния си ръководител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK