Депутатът от ИТН Снежанка Траянска отчете дейността си

Снимка: личен архив

Тя беше член на две парламентарни комисии

Народният представител от ИТН Снежанка Траянска отчете дейността си като депутат в 47-ото  Народно събрание. „Доволна съм от работата си. За мен е важно да отчитам реални резултати, а не това, което съм искала да направя, но не се е случило“, заяви тя на пресконференция в Кюстендил.

Като резултат от своята  работа Снежанка Траянска посочи финансирането с 44 000 лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за почистване на 400-метров участък от р. Банщица, с. Ябълково, община Кюстендил. „Бях алармирана за проблема от жители на Кюстендил в началото на мандата. Със съдействието на областния управител Катя Димитрова запознахме всички институции и към днешна дата средствата са отпуснати“, обясни народният представител.

4 983 340 лв. са осигурени за финансиране на общински проекти за ВиК, пътища и улици в Кюстендилска област, отчете още депутатът от ИТН. Средствата ще бъдат предоставени от МРРБ, а подобно финансиране за областта не е имало от 2016 г. досега.  Община Бобов дол ще получи 2 376 611 лв. за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор” и ул. „Св. Спас”. 1 800 412 лв. целеви средства от МРРБ са предвидени за община Дупница. Със средствата ще бъде обезпечен основният ремонт на две улици – „Венелин“ и „Седма Рилска дивизия“. В община Кюстендил ще бъде финансирано проектиране на реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на села в община Кюстендил. Стойността на проекта е 246 251 лв. 525 000 лв. целеви средства ще бъдат предоставени на община Бобошево за реконструкция на външен водопровод. За проектиране реконструкция на водопреносна мрежа на община Невестино ще бъдат предоставени 35 000 лв.

„Направих всичко възможно финансирането за общините в областта да се случи. За да достигнем до него, бях в непрекъсната връзка с кметовете 

и МРРБ“, подчерта Снежанка Траянска. Тя допълни, че средствата са за общините с готови проекти, след като е отпаднало първоначалното изискване на МРРБ по проектите да  има и издадено разрешение за строеж, и избран изпълнител.  „След това едно от изискванията  отпадна, затова и тези списъци се променяха във времето. Включително и Министерство на финансите събираше предложения за финансиране. Мога да гарантирам, че е направено всичко възможно. Изводът, който си направих, е, че кметовете трябва да изработват проекти, колкото и да е скъпо, за да могат своевременно да се възползват от възможностите за финансиране от държавата”, каза още Снежанка Траянска.

Народният представител от ИТН  бе член на две парламентарни комисии – по регионално развитие и благоустройство и по бюджет и финанси. Активно е участвала в подготовката на 11 законопроекта. Депутатът от Кюстендилска област изрази надежда, че следващият парламент ще подкрепи внесения в края на мандата на 47-ото Народно събрание законопроект за закупуване и функциониране на мобилни манипулационни, предназначени за населените места без или с труден достъп до медицинска помощ.

Като успехи за парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ Снежанка Траянска определи приемането на нулева ставка на ДДС върху брашното, по-големия бюджет за култура, ремонта на Зографския манастир и Богословския факултет, увеличаването на възнагражденията на служителите в системата на МВР и областните администрации. „Постигнахме няколко промени, с които се гордеем“, бе категорична депутатът от ИТН.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK