Бориславова: Разпитът на хора от кабинета няма да е изключение за прокуратурата в този мандат

Снимка: Нова тв

Това заяви говорителят на кабинета на брифинг в МС

Разпитът на хора от кабинета няма да е изключение за българската прокуратура в този мандат на правителството. Готови сме да съдействаме по всякакъв начин за разкриване на всякакви атаки, проблеми и престъпност. Това коментира говорителят на кабинета Лена Бориславова във връзка с твърдение на Иван Гешев, че министри могат да бъдат разпитани заради хакерската атаката към „Български пощи”.

Днес стана ясно, че прокуратурата е започнала разследване във връзка с хакерската атака, съобщава Нова тв. Ако се наложи, ще бъдат разпитани министърът на транспорта, като принципал, и министърът Калина Константинова, отговаряща за електронното управление.

Бориславова обяви, че правителството ще подпише меморандум за сътрудничество с Базелския институт за добро управление. Началникът на кабинета обясни, че това е независима експертна организация, посветена на работата с публични и частни структури за укрепване на управлението, противодействие на корупцията и свързаните с нея финансови престъпления.

Тя посочи, че подписването на меморандума идва с оглед на „заварената ерозирала държавна система и институции, неработеща прокуратура, както и поредното отлагане на решението за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK