Руските власти заплашват да погребат Навални на територията на затвора

Снимка: Voice of America (VOA)

Путин все още не е коментирал публично смъртта на опозиционера

Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията на затворническата колония, където той почина, ако семейството му не се съгласи да организира закрито погребение, съобщи екипът на опозиционния лидер, пише БГНЕС.

„Следователите се обадиха на майката на Алексей и ѝ поставиха ултиматум. Тя има три часа, за да се съгласи на тайно погребение без публично прощаване, или Алексей ще бъде погребан в колонията”, пише говорителката на Навални Кира Ярмиш в социалната мрежа X. Майка му Людмила Навалная „отказа да преговаря, защото те нямат право да решават как и къде да погребат сина ѝ”, заяви Ярмиш.

Екипът на Навални твърди, че руските власти се „страхуват” от опозиционния лидер дори след смъртта му и отказват да разрешат публично погребение, което би могло да се превърне в израз на подкрепа за опозицията му срещу Путин.

Съмишлениците също така нарекоха Путин „убиец, който се опитва да прикрие следите си”, като не разрешава независим съдебномедицински анализ на тялото на Навални. През последната седмица руската полиция арестува стотици опечалени на импровизирани паметници в памет на опозиционния лидер.

Путин все още не е коментирал публично смъртта на Навални. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK