Седем мъже, съпричастни към телефонни измами у нас и в Гърция, са задържани в България и Чехия

Снимки: МВР

В операцията са участвали и служители на ОДМВР-Благоевград

Седем мъже, съпричастни към телефонни измами у нас и в Гърция, са задържани в България и Чехия

Операцията е проведена вчера от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе, в сътрудничество със Столичната криминална полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със съдействие на ДМОС-МВР.

В хода на операцията, на територията на Чехия, са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен (на около 100 км от Прага) и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32,37 г. където са открити множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

Успоредно с това на територията на гр. Ветово, Русенско са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 г. При последвали процесуално-следствени действия на три адреса и пет автомобила са открити вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност.

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на ОДМВР-Русе и в съседна Гърция.

Малко по-късно, в следобедните часове, на вход на ГКПП-Кулата-Промахон, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари, съотносими към извършваната престъпна дейност на територията на Гърция.

Работата по случая продължава под надзора на РП - Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK