Фон дер Лайен: Демокрацията в Украйна ще победи

Снимка: ЕПА

В реч тя подчерта, че Европейският съюз е реагирал бързо с мерки срещу агресията на Русия

В Гърция вече е подписано разрешителното за експлоатация на участъка от интерконектора в отсечката от Комотини до границата с България. Това съобщи гръцката газова компания ДЕПА. Преди посещението си в София утре за официалното откриване на газовата връзка, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Атина, където говори за подкрепата за Украйна във войната в Русия. 

"Демокрацията в Украйна ще победи", заяви от Атинския международен форум председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В реч тя подчерта, че Европейският съюз е реагирал бързо с мерки срещу агресията на Русия, оказва финансова помощ на Киев и всички европейски страни приемат украински бежанци, като им осигуряват защита.

"Дълг на нашето поколение е да защитаваме демокрация", заяви на форума председателят на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че утре ще посети София за официалното откриване на газовата връзка между Гърция и България.

Днес националната газова компания ДЕПА съобщи, че е подписано разрешителното за експлоатация на гръцкия участък от газопровода в отсечката от Комотини до границата с България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK