Разложкото село Баня се готви за предстоящия "Празник на моето село"

Снимка: община Разлог

Той ще се проведе от 1 до 3 юли

Баня - спа дестинацията в сърцето на Разложката котловина, се готви за своя празник.

Както повелява традицията, в първата събота на месец юли китното село Баня ще отбележи своя празник.

На 3 юли от 18:30 часа на площада пред кметството ще започне празничната програма, ще звучат мелодични песни, ще се вият кръшни хора.

За доброто настроение на жителите и гостите на село Баня ще допринесат самодейните състави към НЧ "Просвета-1908" и народният изпълнител Никола Тодоров. А на най-малките кметство Баня и НЧ "Просвета-1908" ще предложат еко поход и рисунка на асфалт.

Впрочем, мероприятията ще започнат два дни по-рано. На 1 юли 2021г. (четвъртък), от 17:00 часа малки и големи ще могат да се включат в организирания еко поход под надслов "Легендите говорят за Баня", а на 2 юли 2021г. (петък), от 16:30 часа децата ще рисуват върху асфалт в пространството около Старата българска баня.

Всеки, който желае да се включи в организираните прояви, трябва да заяви участие в читалището или на телефон: 0898772821 до 29 юни.

Празникът на курортното селце е повод много банялии, живеещи и работещи извън родното си село, да се приберат, да се срещнат със своите близки и приятели, да се хванат на празничното хоро, да се повеселят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK