Иван Иванов: Местното население може да се снабди с дървесина от горското стопанство

Снимка: БСП

Това заяви народният представител от "БСП за България" при обсъждането на Закона за горите

"Много се радвам, че стигнахме до второ гласуване на Закона за горите, защото от него произтичат много благоприятни последствия. Неслучайно беше създадена временната комисия за недостига на дървесина и този законопроект е именно резултат от нейната работа." Това заяви народният представител от "БСП за България" Иван Иванов при обсъждането на Закона за горите.

От парламентарната трибуна той открои важните промени, които се въвеждат:  

- Дава се ясен регламент как се снабдява местното население с дървесина;

- Разрешава се на държавните горски стопанства да добиват дървесина, с която да задоволяват нуждите на местното население;

- Иван Иванов изтъкна, че е много важно да продължи практиката с електронните търгове, за да има реална конкуренция;

- Задължават се общините да задоволят нуждаещите се от местното население, а след това да изпълняват другите дейности, които са предвидили за попълване на общинския бюджет.

"Това е една цялостна концепция, около която всички колеги от комисията се обединихме. Намерихме правилното сечение, за да се стигне до един краен вариант, който днес народните представители да гласуват в зала", обобщи  социалистът. Той допълни, че са внесени и много предложения между първо и второ четене, които запълват празноти в закона.

"Разбира се, има още с какво да се подобри на един по-късен етап, но към момента тези законодателни промени ще помогнат в рамките на следващия отоплителен сезон да не се изпада в подобна ситуация и да не могат да се намесват външни политически фактори - да прекъсват процеса и хората да страдат", каза в заключение Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK