Най-старият жител на Кресна навърши 99 години

Снимки: Община Кресна

Баба Павла е дълголетница, точно като своите свекър и свекърва - дядо Никола (108 г.) и баба Мария (105 г.)

Навръх Спасовден, най-старият жител на община Кресна, баба Павла Андреева Янева навърши 99 години и начена 100-те. Баба Павла живее в "Езерец", село Ощава, откакто се помни, а селскостопанската работа винаги я е държала на крака, но всяко нещо с времето си. Днес тя си спомня с умиление за отминалите години - тютюна и кърската работа и понякога си поплаква мъничко, че дъщеря й, г-жа Здравка Витанова, я ошетва, а тя не може да и помага. Здравка се прибра на село след пенсионирането си и добре, че е тъй, защото баба Павла трудно би могла да се справя без нея.

По инициатива на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, при баба Павла и дъщеря й Здравка беше необичайно оживено и празнично. Освен синовете Иван и Любчо и внукът Никола, дошли за празника от Благоевград, на гости на столетницата, за да й честитят и да й поднесат подаръци, бяха и зам.- кметът на общината, г-н Валентин Стоичков и кметовете на селата Стара Кресна и Долна Градешница, г-н Павел Паскалев и г-н Стоян Акареев.

"Да почерпиш гостите с благата ракия", заръча баба Павла на дъщеря си, а сетне всички се залисаха в разговори за минали времена. Баба Павла час по час си помагаше с ръце, за да може да види по-добре гостите си, а те я засипваха с топли грижи, внимание и синовна признателност.

Баба Павла е дълголетница, точно като своите свекър и свекърва, дядо Никола (108 г.) и баба Мария (105 г.).

Да си ни жива и здрава бабо Павло, да имаме повод да ти донесем още подаръци на 110-тата годишнина, че тогава да ни разкажеш и за тайната на дълголетието!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK