Талантливи ученици от Кюстендил с награди от национален конкурс за изработване на мартеници

Снимки: „Млади възрожденци“

Вижте кои са те...

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, град Кюстендил, с ръководител Ирина Вучкова, взеха активно учестие в Национален конкурс за изработване на мартеници, проведен в град Стара Загора.

Трима ученици - Йоана Владимирова -1 Е клас, Алекс Джонев – 1 Е клас и Джена Борисова – 2 Д клас са с първи места  за  изработване на автентични и оригинални мартеници, а учениците Гергана Христова -1 Е клас и Александър Христов – 2 Д клас получиха специална грамота за изработване на оригинална мартеница. 

С много талант и въображение, децата сътвориха оригинални и автентични мартеници, аранжираха пана. Запознаха се със символиката на мартеницата и с различни поверия и легенди за този древен обичай, чрез който хората от векове са изразявали своята воля за добруване, здраве и берекет. Почустваха се истински българи, съхранили и развили традицията, наследена от времето на хан Аспарух. 

Удовлетворени от работата, мотивирани от успехите, учениците от клуба ще участват  в предстоящи общински и национални конкурси за детско творчество и ще развиват своите заложби. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK