Ето как да се сдобиете с бързи средства

Снимка: kreditbezlicezakontakt

Ако изплащате вноските навреме, в бъдеще ще получавате все по-изгодни условия от кредитната компания

Имате ли спешен случай, който изисква незабавно внимание? Имате ли нужда от незабавни средства, за да се справите с него, но предпочитате да не споделяте на близките си? Ето как да получите бързи пари без да е нужно да ангажирате близките си.

Понякога може да сме изправени пред спешни финансови нужди и да имаме нужда от бърз заем. В такива ситуации фирмите за бързи кредити идват на помощ с опции за онлайн кредитиране и гъвкави финансови продукти. Тези кредитори обслужват хора с лоша кредитна история или такива без доказан доход. За да намалят риска си, такива компании могат да поискат допълнителни гаранции, като например поръчител, банкова гаранция или лице за контакт.

Защо е необходимо лице за контакт и какво точно означава този термин?

Някои финансови фирми изискват на всеки от своите клиенти да предостави контактно лице. Лицето за контакт е човек, с когото кредитната компания се свързва със запитване за вас. Обикновено кредитният консултант ще попита дали другия човек ви познава, дали знае къде работите и дали сте човек, на когото може да се има доверие. Не е необходимо лицето за контакт да идва в офиса на финансовата институция за подписване на документи.

Каква е разликата между лице за контакт и солидарен длъжник?

Солидарен длъжник/поръчител/гарант е някой, който поема вашите задължения, когато спрете да плащате кредита си. Поръчителят също като вас подлежи на различни проверки. Това, което има значение за кредитните компании, е колко е кредитоспособен, на каква възраст е и каква е кредитната му история. Ако това лице отговаря на изискванията на финансовата компания, то може да бъде ваш гарант.

Той трябва да подпише дадените документи и да се съгласи, че ако спрете да плащате задълженията си, той ще ги поеме. Става все по-трудно и по-трудно да намерим хора, готови да поемат толкова големи рискове за нас. В повечето случаи наши приятели или роднини ни стават поръчители. За разлика от гаранта, лицето за контакт не носи финансов риск.

Защо някои потребители търсят заеми без лице за контакти?

Както вече знаете, лицето за контакт не носи финансов риск и няма как да пострада от това, че сте го посочили пред кредитора. Някои хора обаче не искат познатите им да знаят, че теглят заем, или не искат да притесняват близките си. За това те търсят фирми, които предлагат бърз кредит без лице за контакт. Да се намери кредитор, който не изисква такъв тип гаранция може да е трудно. Ако не успеете помислете за някой ваш познат, който няма да има против да ви стане лице за контакт.

Плащането на кредитите ви е най-важно

Когато се натъкнете на неприятни проблеми, бързате да ги разрешите. Въпреки това, първо се уверете, че разбирате правилата и условията на фирмата кредитор. Разберете какво се изисква и точната сума, която в крайна сметка ще платите. Много потребители бързат да подпишат договора, без дори да го погледнат. Не правете тази грешка. Уверете се, че всичко е точно и ясно и че срокът на заема е подходящ за вас.

Ако изплащате вноските навреме, в бъдеще ще получавате все по-изгодни условия от кредитната компания. Много банки и небанкови компании имат програми за лоялност. Ако вече сте вземали заем от някъде, попитайте какви условия могат да ви предложат сега. Поддържайте добра кредитна история и се възползвайте от изгодни кредити.

Във всеки случай не прекалявайте с вземането на кредити. Колкото повече задължения имате, толкова по-трудно ще ги изплащате. При нужда можете да прибегнете до обединяване на задълженията си.

Вижте как може да намерите сигурен бърз кредит тук https://lendup.bg/s-kakvo-se-harakterizira-edin-siguren-barz-kredit/. Важно е да сте запознати с характеристиките на този вид финансов продукт, за да вземете информирано решение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK