Облачно време и днес

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се краткотрайни валежи от дъжд

Днес ще бъде предимно облачно и на много места в Западна България, а до края на деня и на изток ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°. Привечер валежите ще се усилят и през нощта на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина ще са значителни.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под около 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°. През нощта срещу понеделник на места в масивите от Западна България валежите ще са значителни.

По Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за април.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 20 ч. и 12 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 32 мин. Луната залязва в 1 ч. и 31 мин. и изгрява в 10 ч. и 23 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK