„Горичка в количка” продължава срещите на лесовъди с ученици в Кюстендил

Снимки: ЮЗДП

На 10 май мобилният фургон гостува на децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Невестино

Мобилният фургон „Горичка в количка”, оборудван с десетки игри, образователни материали за горите и инструменти за залесяване, гостува на 10 май и на децата от Основно училище „Христо Ботев” в с. Невестино.

С учениците от началните класове се срещнаха горски педагози от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие в Кюстендилска област.

В групата бяха директорът на „ДГС Невестино” - инж. Кирил Иванов, и неговият заместник - инж. Николай Никифоров, инж. Елена Колева, инж. Емилия Иванова от „ДЛС Осогово” и грижещият се за фургона горски инспектор Стоил Стоилов.

Чрез забавни игри и беседи горските експерти запознаха децата с промените в климата, с работата на лесовъдите в грижа за горите, както и с различните видове горски дървета и животни. Снимките и усмивките по лицата на малчуганите и лесовъдите сами говорят за невероятната емоция от срещата.

Красиво изрисуваният пътуващ павилион, който е най-голямата атракция в образователната кампания „Гората и климатичните промени“, вече обиколи десетки училища в областите Благоевград, Кюстендил и София град.

Кампанията е съвместна инициатива на Сдружение „Горичка“ на известната ни тенисистка Магдалена Малеева и Съюза на лесовъдите в България.

Насочена е към учениците от първи до четвърти клас, а целта е те да бъдат приобщени към каузата и усилията на лесовъдите за опазване на горите и адаптирането им към климатичните промени.

Повече за кампанията може да се научи тук: https://vkolichka.gorichka.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK