Откриха Европейската нощ на спорта в Кюстендил

Снимка: Община Кюстендил

В празника се включиха с демонстрации спортни клубове от гр. Кюстендил, които впечатлиха гостите на празника

Кметът на Община Кюстендил откри Европейската нощ на спорта #BeActive Night., съвместно с Ерика Зафирова златен олимпийски медалист от Токио 2020г., която е и посланик на Европейската нощ на спорта в гр. Кюстендил.

Сред официалните гости на събитието бяха инж. Александър Пандурски - областен управител на Област Кюстендил, Иван Андонов - председател на Общински съвет Кюстендил, видни спортисти от гр. Кюстендил, в лицето на: Цветелина Кирилова, Борислав Иванов и Илиян Стоянов.

В празника се включиха с демонстрации спортни клубове от гр. Кюстендил, които впечатлиха гостите на празника.

Тази година за девети поред път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта #BeActive, с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт.

Община Кюстендил прие поканата от Министерство на младежта и спорта за партньорство за провеждане на Европейска нощ на спорта #BeActive Night в гр. Кюстендил на 23 септември 2023 г.

По традиция Европейска седмица на спорта се открива официално на 23 септември във всички държави от ЕС със събитие, посветено на спорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK