"На армане с тъпане" събира над 600 участници в Разлог

Снимки: Община Разлог

Фестивалът ще се проведе в първите два дни на юли

XI фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“ приветства над 600 участници на централния площад в Разлог в първите два дни на юли.

В 19:00 часа на 1 юли Разлог се пренася в атмосферата на старинното мегданско веселие, което е събирало селищната общност на традиционните празници. На хармана в миналото се е вършеело след жътва, а през останалото време той е мястото, на което са се събирали за голямото празнично хоро.

Събитието ще бъде открито с концерт „От армане до сцената“, с участието на ТК „Мехомия“ /гр. Разлог/, ТК „Омая“ /гр. Търговище/, ТС „Рилска самодива“ /с. Бачево/.

Програмата продължава със специалните изпълнения на Танцов ансамбъл „БЪЛГАРИН“ /гр. Варна/ и народните певци Кинче Вълчева и Милко Бошнаков. В 20:30 часа специално за всички гости и жители на града, организаторите са подготвили „Веселие на армане“ със зурнаджийски оркестър „Манетата“ и „Роял бенд“ – гр.Благоевград.

През втория ден на фестивала от 11 часа всички участници ще изпълнят 26 хора от различни фолклорни области, под съпровода на жива музика. По традиция в края на събитието, всички заедно ще изиграят 6 общи хора.

Във фестивала „На армане с тъпане”, организиран от Община Разлог и НЧ „15.1903-1909“, с директор доц. Георги Гаров, участие ще вземат общо 27 танцови клуба, състави и групи от цяла България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf