Наградиха победителите в конкурса „Звезди в Радиото 2021“

Снимки: Радио Благоевград

Грамоти бяха връчени и на преподавателите, които са подготвили и мотивирали децата да се явят на конкурса

На тържествен концерт в зала "Яворов" в Благоевград бяха връчени наградите на победителите в Десетото издание на конкурса за млади изпълнители в областта на класическата, популярната и фолклорната музика "Звезди в Радиото".

Конкурсът е за индивидуални изпълнители, които в настоящата учебна година са ученици в 5-и, 6-и или 7-и клас. Организатори са НХГ "Св.Св. Кирил и Методий" – Благоевград и Радио Благоевград, с подкрепата на РУО – Благоевград, Община Благоевград, Регионалния съвет на КНСБ – Благоевград и Общинския координационен съвет на СБУ. 

Десетки деца се явиха на конкурса, който се проведе през месец май. Младите таланти бяха оценявани от жури в състав: председател – д-р Валери Димчев – композитор, д-р Петьо Кръстев – композитор и диригент, Мая Чакова – музикален педагог, Рина Далева – директор на БНР – Радио Благоевград, Марин Митов – директор на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”. 

Наградите на победителите бяха връчени на сцената в зала "Яворов" от: главния редактор на Радио Благоевград Райна Ванчева, директора на НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" Марин Митов, зам.-кмета на Община Благоевград Пролет Трифонова, Людмила Цикловска – старши експерт по организация на средното образование в РУО – Благоевград, Силвия Христова – регионален координатор на КНСБ – Благоевград, Бонка Ичкова – председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители, и от членовете на журито: д-р Валери Димчев, д-р Петьо Кръстев и Мая Чакова. 

Събитието бе много вълнуващо – освен десетките награди, които бяха връчени, емоционалните изпълнения на младите таланти събраха овациите на публиката.

Грамоти бяха връчени и на преподавателите, които са подготвили и мотивирали децата да се явят на конкурса. /Радио Благоевград/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK