Община Кюстендил закупува ЯМР и ангиограф за МБАЛ „Д-р Никола Василиев“

Снимка: Infomreja.bg

Болницата ни трябва до началото на следващото лято да има модерен ЯМР и Ангиограф, обяви кметът Петър Паунов

Община Кюстендил, МБАЛ „Никола Василиев“, съвместно с община Трекляно и община Невестино подготвят концепция за интегрирана териториална инвестиция, като водещ партньор и бенефициент ще бъде МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. Ключовото е да се реализира проекта, за да закупим така необходимата техника, а именно ядрено магнитен резонанс и ангиограф, съобщи на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.  

Той припомни, че повече от 70 са населените места само в общината, а и от другите общини, разчитат на тази болница. „Така че това е важно за ранната диагностика. В момента очакваме разчетите на колегите, това е ключово интегрирана териториална инвестиция за новия програмен период. Надявам се да стартираме максимално бързо. Болницата ни буквално трябва до началото на следващото лято да има модерен ЯМР и ангиограф, обяви кметът Петър Паунов.

В същото време той изрази възмущението си от вчерашната информация за продажба на държавен имот. „Отново виждаме как се пилеят държавни пари. Става дума за държавен имот в Родопите, близо до Велинград, който е 132 кв. м. – двуетажна сграда – 264 кв., е продаден за 51 200 лв. Това е под 100 евро кв. м. застроена площ.

В Кюстендил вече земята стигна до такива цени – над 150 лв. е кв. м земя. А държавата продава активи, които ги подарява и то действащи туристически обекти. Надявам се, че ще бъде сложен край на тези безобразия и парите да се връщат там, където са гражданите – в регионите, а не да се пилеят по този начин и да се правят подаръци“, каза още кметът.

Той напомни, че този четвъртък по традиция отново ще отговаря на въпросите на кюстендилци. Началният час е 12 часа, а поставените теми могат да се изпращат до имейла на Общината или чрез медиите.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK