Дупница с най-много заразени от коронавирус в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

През изминалото денонощие са починали четирима души

Нови 99 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 42, Кюстендил – 37, Бобов дол – 4, Кочериново – 4, Невестино – 4, Рила – 3, Бобошево – 3 и Сапарева баня – 2,  информират от Областния оперативен щаб.    

През вчерашния ден са поставени общо 149 дози ваксини, като лицата със завършен имунизационен цикъл на територията на област Кюстендил са 26 263.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 35 пациенти. Има 25 души на кислородна терапия, като десет от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 55 души. Четирима са в реанимация, има и други четирима пациенти в по-тежко състояние. Останалите са предимно на кислород и в средно тежко.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 41 лица. Четирима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 19 души.

През изминалото денонощие са починали четирима души: мъж на 82 г., с придружаващи заболявания, от община Сапарева баня и трима мъже от община Дупница – на 53 г. /без придружаващи/, на 65 г. и на 82 г. /с придружаващи заболявания/. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK