Путин: Както през 1945 година победата ще бъде наша!

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент изпрати поздравително послание по повод 77-ата годишнина от победата във Втората ветовна война

Сайтът на Кремъл публикува поздравително послание от руския президент Владимир Путин към чуждестранни лидери по повод 77-ата годишнина от победата във Втората световна война, нарчина в Русия "Великата отечествена война", информира руската служба на Би Би Си.

В телеграми до главите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Путин каза, че днес руските военнослужещи "като техните предци" се "борят за освобождението на родната си земя от нацистката мръсотия. Путин изрази увереност, че както в 1945 г., победата ще бъде наша", пише в сайта на Кремъл.

Тези телеграми бяха изпратени до лидерите на следните държави: Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, Абхазия, Южна Осетия, както и до "народите на Грузия и Украйна".

На сайта на Кремъл се посочва, че в съобщение, адресирано до ветераните от войната и граждани на Украйна, Путин "подчерта недопустимостта на реванша на идеологическите наследници на победените във Великата отечествена война".

В неделя сутринта президентът на Украйна записа видеообръщение по повод Деня на паметта и помирението (така наричат в Украйна 9 май), в което сравнява руската инвазия в Украйна с действията на нацистка Германия по време на Втората световна война.

"Тази година казваме "Никога повече" по различен начин. Чуваме "Никога повече" по различен начин. Звучи болезнено, жестоко. Без възклицание, но с въпросителен знак. Казвате: Никога повече? Кажете на Украйна това", каза Зеленски.

Според Зеленски Русия организира "кървава реконструкция на нацизма" в Украйна, но "никое зло няма да избяга от отговорност и няма да може да се скрие в бункер". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK