Никола Стоянов: Близо 268 хил. души работят в строителния сектор у нас

Снимка: МИ

Той допълни, че произведената продукция в сектора за миналата година е за над 16 млрд. лв.

Близо 268 хил. души работят в строителния сектор у нас и с труда си отбелязват ежегоден ръст. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемония по случай 80-годишния юбилей на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Той допълни, че произведената продукция в сектора за миналата година е за над 16 млрд. лв.

Министър Стоянов изказа благодарност към академичния състав на университета, които традиционно подпомагат със своята експертиза Министерството на икономиката и индустрията, при планиране и реализиране на своите политики. Той отбеляза, че Министерството над три месеца работи в тясно сътрудничество с представители от Хидротехническия факултет към УАСГ по създаване на правна уредба, свързана с поддръжката на язовирите в България.

“Все по-често при срещите ми с инвеститори от цял свят те обръщат сериозно внимание на знанията и уменията, които притежават българските кадри. Нещо повече - те наричат това “талант”, и мисля, че огромна заслуга имате вие – бъларските преподаватели”, посочи още икономическият министър.

Участие в събитието взеха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, представители на академичните среди и др. Честванията за 80-годишнината на висшето учебно заведение се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK