Съдят дилъри от Дамяница, търгували с хероин

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е одобрил сключените между страните по делото споразумения

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи дело срещу участници в организирана престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на наркотични вещества в страната.

Обвиняемите Ю.М. (на 54 години) и П.Ж. (на 37 години) са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпната група от пет лица, за държане и разпространение на наркотици. 

В хода на разследването по досъдебното производство са били събрани доказателства за това, че на 05.01.2022 г., в гр. Дупница, Ю.М. държал хероин и кокаин.

На същата дата в с. Дамяница, община Сандански, П.Ж. държала кокаин, предназначен за пласиране.

Обвиняемите Ю.М. и П.Ж. са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. Между защитата им и Окръжна прокуратура – Благоевград са били сключени споразумения, с които двамата са се съгласили да изтърпят ефективни наказания.

Съдът е одобрил сключените между страните по делото споразумения. На обвиняемия Ю.М., който извършил деянията при условията на опасен рецидив, е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване. На П.Ж. е наложено наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим.

Наказателното производство срещу останалите трима участници в ОПГ продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK