„Информационно обслужване“ дари 347 компютри на деца в неравностойно положение

Снимка: Infomreja.bg

Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД дари 347 преносими и настолни компютри на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение. Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се.

Компютрите ще бъдат предоставени на деца със финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България. С помощта на дарената техника учениците ще имат възможност да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, и основни познания за работа с Интернет.

„Като социално-отговорна компания „Информационно обслужване“ АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което опитваме да подпомогнем образованието в България и да дадем равен шанс на всички деца“, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Той е категоричен, че компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи. „Така ще подкрепим усилията на цялото българско общество за преодоляването на последствията от COVID пандемията“, каза Ивайло Филипов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK