Директорите на градини в Благоевград ще имат свобода, обеща кметът

Снимка: Методи Байкушев

"Общината не бива да взема решения за разходване на парите на детските градини"

Кметът на Благоевград – Методи Байкушев, се срещна с директорите на детските градини.

Общината не бива да взема решения за разходване на парите на детските градини. Директорите ще получат свобода. Преминаване към държавно делегиран бюджет за детските градини, това бе темата на срещата ни с директорите, която проведохме, сподели Байкушев след срещата.

В община Благоевград има 13 детски градини.

Байкушев оцени, че някои от които са с остаряла и амортизирана материална база, което отнема повече средства за поддръжка.

Директорите са изразили притеснения, че именно това може да се окаже проблем, ако преминат към делегиран бюджет.

Ще търсим механизъм за правилно разпределяне на средствата към детските градини и начини за финансиране за ремонт на базите.  Община Благоевград ще окаже пълно съдействие за преминаване към делегиран бюджет с цел свобода на детските градини и директорите. Коментирахме от 1-и януари да преминем към новия начин на работа. Предстои следваща среща, сподели още Байкушев.

Преди дни той проведе среща и в Югозападния университет.

Байкушев присъства на работна среща между преподаватели и ръководители на здравни заведения във връзка с предстоящата акредитация на специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ към Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ. Тя се проведе в сградата на I УК към Югозападен университет „Неофит Рилски“.

По време на срещата той подчерта огромната роля на преподавателите за подготовката на кадри в сферата на здравеопазването.

„Искам да изразя от името на Община Благоевград решителна подкрепа към катедра „Здравни грижи“. Запознат съм с острия недостиг на специалисти, наясно съм и че медицината не може да съществува като услуга без да имаме полаганите грижи от медицинските сестри и акушерите“, каза кметът Байкушев.

Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK