Радев: Пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора е необходимост

Снимки: Президентство

Той приветство децата и младежите, участващи в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“

Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора в България трудно ще постигнем амбициозни национални цели и напредък на нацията. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи, участващи в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“ за насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора, който е част от инициативата "Спортувай с президента". Държавният глава беше днес в Ямбол за двете спортни прояви.

Над 500 деца от цялата страна представиха гимнастически съчетания в Линейния парк "Тунджа" пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.

Турнирът в Ямбол се провежда за втора поредна година и се организира от местната власт, съобщават от президентството. Румен Радев поздрави ръководството за положените усилия младите хора да растат по-здрави, силни, смели и достойни бъдещи граждани на България, готови да преодоляват всякакви предизвикателства. По думите на президента състезанието се превръща в двигател за завръщане на утринната гимнастика в училищата. Като част от инициативата „Спортувай с президента“,  президентският тест набира все по-голяма популярност и обхваща нови общини и училища, отбеляза още президентът.

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Десислава Илиева, председател на федерация „Спорт за всички“ връчи на президента плакет за приноса му в развитието и насърчаването на спорта сред младите хора.

Държавният глава връчи първа награда в турнира по утринна гимнастика в първа дивизия, ученици от първи до четвърти клас, на начално училище „Св. св. Кирил и Методий“, Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK