61-годишен пешеходец почина, блъснат от лек автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал в Монтана

На 3 август към 10,35 часа е подаден сигнал за възникнало ПТП с пострадал пешеходец в град Монтана. Сформирана е дежурна оперативна група, която при извършения оглед е установила, че 70-годишен водач от село Горна Лука, община Чипровци, при управление на лек автомобил "Фолксваген Пасат"е предизвикал ПТП.

Заобикаляйки паркиран лек автомобил "Ситроен Ксара", той не е подсигурил достатъчно странично разстояние и го блъснал в лявата му част. Вследствие на удара ситроенът се подместил напред и вдясно и блъснал 61-годишен пешеходец от село Помеждин, община Георги Дамяново, който се намирал пред автомобила, както и паркиран вдясно лек автомобил "Ауди А3".

Вследствие на ПТП-то, 61-годишният пешеходец е настанен в Хирургично отделение на МБАЛ - Монтана, с комоцио. По-късно е установено, че е със счупен череп, вътремозъчен кръвоизлив, субдурален хематом и е с опасност за живота. Преместен е в Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, където е починал.

Пробата за употреба на алкохол на водача на фолксвагена е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение по чл. 25, ал.1 от ЗДвП.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. "б" във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ - Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK