Ердоган похвали "скъпия си приятел" Борисов за борбата с коронавируса

Снимка: ЕРА

Ердоган беше сред поканените гости на днешната конференция на ДПС

Под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателят Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Това заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение по време на Десетата национална конференция на ДПС по повод необходимостта за организиране на голяма част от събитията онлайн поради пандемията, съобщават от 24 часа.

Ердоган беше сред поканените гости на днешната конференция на ДПС, на която движението трябва да избере председател и членове на Централния съвет.

Във видеосъобщението си той благодари на движението за поканата за участие и пожела успешно протичане на националната конференция.

"Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава", Турция оказва подкрепа според силите си на приятелски и братски народи в този процес. В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България, предоставяйки й медицинска помощ и подкрепа. По този повод поднасям своите съболазнования на нашите сънародници и българските съседи, загубили свои близки по време на коронавирусната пандемия", заяви турският президент в изявлението си.

По негови думи пандемията ни е напомнила за голямото значение на солидарността и споделянето. Той бе категоричен, че единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите.

Ердоган изрази убеденост, че ДПС ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период и увери, че Турция ще продължи да бъде до Движението на основата на добросъседските отношения, приятелството и съюзническите връзки с България.

От своя страна Кемал Кълъчдаролу от Народнорепубликанска партия на Турция заяви, че ДПС е партия, в която се обединяват хора с различна религиозна и етническа идентичност. По негови думи в българския парламент и ЕП движението допринася много за отношенията между Турция и България. /24 часа/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK