Съдят 16-годишен ученик за кражба в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления

Криминално проявен ще отговаря за кражба. Престъплението е извършено в края на миналата година, когато от сграда на ул. „Любен Каравелов“ в областния град били откраднати множество електрически проводници на обща стойност около 2 000 лева.

След започнато разследване и проведени множество оперативно-издиравателни и процесуално-следствени действия от служители на Първо РУ е привлечен като обвиняем 25-годишен перничанин, криминално проявен и осъждан. Задържан е за до 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянно задържане. Мъжът е имал и помагач, който също е криминално проявен.

16-годишен перничанин също се изправя пред Темида за кражба. На 09 декември миналата година, момчето е участвало като помагач на двама негови приятели. Тримата са извършили домова кражба от улица „Софийско шосе“ в гр. Перник на обща стойност около 400 лева.

28-годишен на съд за притежаване на наркотични вещества. Мъжът бил проверен на 21 май тази година, в гр. Перник.След направена проверка, в него е открита и иззета саморъчно направена цигара, която се оказала марихуана. Привлечен е като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс.

Жител на ковачевското с. Косача е привлечен като обвиняем за управление на автомобил след употреба на алкохол. 42-годишният мъж бил проверен на 13 октомври миналата година, в селото. При изпробването му с техническо средство са отчетени 2, 36 промила алкохол в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и ще отговаря по чл. 343 „б“, ал. 1 от наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK