Прокуратурата в Кюстендил повдигна обвинения на 6-има, хванати с над 20 кг канабис

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил, се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 21.11.2022 г. е извършено претърсване и изземване в махала „Марена“ в района на с. Соволяно, област Кюстендил. В изоставена постройка е открито незаконно държано с цел разпространение наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на престъпното деяние е 22,157 килограма.

С постановление на наблюдаващия прокурор 6 лица са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебното производство - С.Й. (на 18 години), Л.Д. (на 18 години), С.Й. (на 22 години), Д.Б. (на 22 години), Н.К. (на 22 години) и Д.Д. (на 18 години). Трима от тях са държали канабис с цел разпространение и на други места - в жилища на ул. „Цариградска“ и ул. „Антим I“ в гр. Кюстендил и в необитавано помещение в с. Соволяно.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK