След декларация на „Възраждане”: Физически сблъсък между депутати в НС

Снимка: Нова тв

Народните представители се замеряха с топчета хартия

Физически сблъсък между депутати в Народното събрание след декларация на „Възраждане”. Народните представители се замеряха с топчета хартия. Размениха се и остри реплики между членове на ПП-ДБ и партията на Костадин Костадинов, пише Нова тв. Част от депутатите се струпаха около парламентарната трибуна.  Председателят на Народното събрание Росен Желязов даде десет минути почивка, докато се успокои напрежението. 

„Ненормално и нередно е такова поведение. Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Златанов, после и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща", каза Манол Пейков от "Демократична България".

Депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес. В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание  от 12 януари,  според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика". Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK