Петков: Липсата на разговори с други посланици говори за грозни зависимости

Снимка: ПП АБВ

Според Петков, трябва да бъдат предприети съответните дипломатически действия

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като добра стъпка инициираната среща на министър-председателя с руския посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова, но е на мнение, че ако подобни разговори не се проведат и с други посланици, които грубо се намесват във вътрешните ни работи, това говори за зависимости и слугинаж. Във фокуса на коментара му пред медиите бяха дипломатите от американското и украинското посолство. 

Според Петков, трябва да бъдат предприети съответните дипломатически действия. Той даде  пример с украинския посланик, който обяви, че България изпраща в държавата му оръжия и самолети и това наложи контра обявление от българския премиер – че това не е вярно.

„Далеч съм от мисълта, че този посланик трябва да бъде изгонен. Но трябва ясно да се каже, че никой посланик няма пра во да лъже по този силно чувствителен за Европа, за света и на първо място, за България въпрос“.

Румен Петков коментира и мисията на американския посланик у нас.

„На американския посланик трябва да й бъде забранено да мисли за българската енергетика и то на най-високо правителствено ниво. Не може чужд посланик да ни каква какви и къде ядрени мощности да изграждаме, с какво гориво да работят те и т. н. Това е вмешателство във вътрешните ни работи, на което трябва да се сложи край “.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK