Желязков: Във Ватикана поощриха процеса за нормализация на политическия ни живот

Снимка: НС

Кризите в страна от ЕС будят тревога, която е необяснима, каза той

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопроесвещенство кардинал Пиетро Паролин. Разговорът ни беше по-политически, но пак с разбирането, че в християнска Европа най-важно е да градим мостове, съобщи Росен Желязков.

Засегнахме всички важни теми, много добре бяха запознати с развитието на политическата ситуация в България и поощриха, както и всички европейски ръководители, процеса на нормализация на политическия ни живот, посочи председателят на парламента.  Двамата са обсъдили и войната в Украйна, и теми, свързани с Република Северна Македония.

Росен Желязков коментира, че е важно да има стабилно управление, защото две години кризи и нестабилност, особено в държава членка на ЕС, буди тревога, съобщават от пресцентъра на Народното събрание. Необяснимо е политическите сили да не съумеят да направят стабилно управление, когато имат възможност да реализират политики и съвместна законодателна програма, и имат еднакви  вътрешно- и външнополитически виждания, смята той.

Росен Желязков подари на кардинал Пиетро Паролин албум „История на Българската православна църква“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK