Османи: Честите избори в България влияят негативно на европейската динамика на РСМ

Снимка: 24 часа

За двете години и половина, откакто е заел поста, той ще работи с шести български министър на външните работи

Честите избори в България са един от факторите, които влияят негативно на двустранните отношения и европейската динамика на Република Северна Македония. Това каза в интервю за местната телевизия Телма македонският външен министър Буяр Османи, предава БТА.

Той уточни, че за двете години и половина, откакто е заел поста, ще работи с шести български министър на външните работи, "което не позволява да има достатъчно време, за да се изградят отношения на лично и институционално доверие".

Според Османи обаче "с политици, които имат ясен политически мандат, се разговаря много по-лесно", защото ангажимент на служебния кабинет  е да "пази определени въпроси, докато дойде политическото правителство".

Независимо от резултата от лидерската среща между премиера Димитър Ковачевски и председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски която ще се проведе днес, предложените конституционни промени  ще бъдат внесени в парламента, каза министърът. Той уточни, че България не може да добави нови условия към преговорната рамка, защото "тя е затворена" и гласувана от 27-те страни членки и не може да бъде предоговаряна.

Гарантирам, че България няма да може да добавя нови условия към преговорната рамка, защото "тя е затворена" и гласувана от 27-те страни членки и не може да бъде предоговаряна, каза Буяр Османи пред местната телевизия "Телма".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK