Мая Манолова: Каузата за област Кюстендил ще бъде винаги на първо място в сърцето ми

Снимки: Infomreja.bg

От „Изправи се БГ! Ние идваме“ привличат инвестиции в региона

Заставаме пред вас с благодарност за доверието, което ни гласувахте, с позитивизъм и вяра, че наистина ще се преборим за промяната, която вече реално започна. Огромно благодаря за доверието, сега е наш ред да работим и да оправдаем това доверие. Именно затова още през първата седмица в НС  успяхме да внесем едни от най-важните ни законопроекти, а именно тези които касаят най-уязвимите – нашите родители и нашите деца. Въпреки, че смених местоработата си, аз ще продължа да работя в услуга на обществото. Това обяви депутатът от ИБГНИ  д-р Галина Таваличка.

Тя заедно с лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ – Мая Манолова проведоха среща с областния управител Александър Пандурски, както и с останали депутати от 10 МИР.

„Аз също благодаря на гражданите на Кюстендилска област за вота и за подкрепата. Изключително щастлива съм, че д-р Галя Таваличка е народен представител. По този начин Кюстендил ще има плюс 1 народен представител в мое лице, тъй като за мен каузата за област Кюстендил и хората ще бъдат винаги на първо място в сърцето ми. Това е нормално, така че и аз ще помагам при всяка необходимост да бъдат подкрепяни отделните общини“, обяви Мая Манолова.

Тя каза още, че от ИБГНИ ще работят по няколко приоритети. На първо място -  привличане на инвестиции в региона, изграждане на индустриална зона в с.Жиленци в местността Сенокос, която ще  е разположена на 190 декара площ. Отделно от това по инициатива на общинските съветници от Партия на зелените Гражданска квота ще работят и за изграждан на язовир Кюстендил, който да реши евентуални проблеми с питейната вода в региона.

Мая Манолова припомни още, че парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесе промени в Закона за семейни помощи за деца за еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. За всяко следващо – 300 лв.

Подкрепата ще се предоставя без значение от доходите или социалното положение на семейството. Законопроектът предвижда и еднократна помощ от 10 хил. лв. при раждането на второ и трето дете, ако единият от родителите работи и се осигурява в последните две години. 

След среща с медиите Мая Манолова и д-р Галина Таваличка изслушаха проблемите на кюстендилци и обявиха, че за напред ще се организират приемни с жителите на област Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK