Трима заместник-министри на вътрешните работи са назначени със заповед на премиера

Снимка: Infomreja.bg

Те са Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов. 

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В периода 2014 г. - 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – гр. Свищов. 

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски“, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ от ВНВУ „Васил Левски“ – гр. Велико Търново по специалност „Свързочни войски – инженер по комуникациите“.

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK