Месо с изтекъл срок на годност откриха в склад на частна фирма в Пазарджик

Снимка: Infomreja.bg, архив

Продължават проверките в търговската мрежа в Пазарджик

В навечерието на коледните и новогодишни празници продължават проверките в търговската мрежа, извършвани от служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

В тях се включват и представители на Дирекция „Инспекция по труда“ и Областна дирекция „Безопасност на храните“ в областния град.

По време на инспекциите в склад на частна фирма в Пазарджик са установени количества от месо и месни продукти с изтекъл срок на годност.

Намерени са и разфасовки с нарушена опаковка и етикетировка в хладилните камери. Количествата са описани от инспекторите от ОДБХ, наложена им е възбрана и ще бъдат предадени на екарисаж за унищожаване.

Трудовите инспектори са установили на територията на фирмата трима работници без трудови договори.

В склад за хранителни стоки на друга фирма проверяващите се натъкнали на безалкохолни напитки без етикет на български език. Напитките също ще бъдат предадени за унищожаване.

За установените нередности са съставени констативни протоколи, а в по-късен етап предстои и съставяне на актове за установените нарушения. Интензивните проверки продължават и към настоящия момент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK