Онкоболницата в Благоевград има нов линеен ускорител за лъчетерапия

Снимка: Община Благоевград

Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит

Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и управителят на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Теодор Велчев прерязаха лентата на линеен ускорител за лъчетерапия, който вече е монтиран в болничното заведение, съобщават от Общината.

Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници.

По време на церемонията кметът благодари на ръководството и здравните работници за ежедневните усилия, които полагат за здравето на пациентите.

Новата медицинска техника ще осигури възможност на хората с онкологични заболявания от област Благоевград и съседните области да получат високо качество на лъчелечение. При работа с апарата се използва нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта на пациентите, като се защитават здравите тъкани с точност под милиметъра. Тази система позволява раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени.

Лечението ще бъде извършвано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК.

С въвеждането на линейния ускорител в експлоатация СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД се нарежда до водещите онкологични болници в страната, като ще предлага лечение на най-високо ниво.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK