В Гоце Делчев проведоха семинар "Нашият общ път към съвместно бъдеще"

Снимки: община Гоце Делчев

20-те участници в семинара се обучаваха в продължение на два дни

В продължение на два дни в Гоце Делчев се проведе семинар на тема: " Устойчиво ползване на културата за развитие на туризма - роли и въздействия на културата и туризма" по проект „Нашият общ път към съвместното бъдеще“. Организатор на събитието бе Център за развитие на Източния плански регион – Щип, Република Северна Македония.

Семинарът се проведе съвместно с македонските партньори от град Щип, като бе осъществена онлайн връзка между участниците от Гоце Делчев и Щип.

Лектор на семинара бе Александър Гумберовски, експерт по туризъм и маркетинг.

20-те участници в семинара се обучаваха как се анализират потенциалът и ресурсите на общността с цел предоставяне на услуги в областта на туризма, как се създават туристически продукт и услуга и какви са успешните примери и практики от трансграничния регион на България и Северна Македония.

Участниците работиха върху поставени задачи да се идентифицират предимствата и ресурсите на региона, които да се развият в туристически продукт. Пред тях стоеше и въпросът какво общината или регионът може да осигури в съответствие с очакванията на потребителите.

Семинарът е част от предвидените дейности по проекта за устойчиво използване на културните ресурси на двата региона за развитие на туризма.

Проектът включва също дейности за разработване на дигитални промоционални материали чрез използване на 3D технология и мобилно приложение за идентифициране на туристическите места в областта на културата в двата региона, както и съвместно участие на партньорите в ежегодни културни събития от двете страни на границата.

Проектът е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония. Фокусът му е върху развитието и насърчаването на трансграничното сътрудничество в областта на културата - използване на фестивални и други творчески възможности за обмен между публичните институции и други заинтересовани страни в туристическия сектор, организиране на събития по проекта, трансфер на знания и опит, организиране на тематични ученически посещения, разработване на различни ICT приложения и разработване на 3D видео.

Водещ бенефициент е Център за развитие на Източния плански регион – Щип, Република Северна Македония. Община Гоце Делчев е партньор по проекта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK