Приоритетите пред сектор земеделие обсъдиха при предаването на министерския пост д-р Иван Иванов и Явор Гечев

Снимка: МЗм

Двамата коментираха най-належащите ангажименти и дейности, започнати от д-р Иван Иванов

Приоритетите в сектор „Земеделие“ обсъдиха министърът на земеделието д-р Иван Иванов и служебният министър Явор Гечев, при встъпването му в длъжност.

Двамата коментираха най-належащите ангажименти и дейности, започнати от д-р Иван Иванов и екипа на Министерството на земеделието, които трябва да се реализират в следващите месеци.

По време на церемонията за предаване на поста те очертаха неотложните задачи, с които трябва да продължат да подпомагат земеделските производители, като бе поет ангажимент за завършване на поетите ангажименти пред бранша и продължаване на добрите инициативи. Д-р Иванов припомни, че тази година бюджета за подкрепа на отрасъла е рекордно висок, с което се доказа, че земеделието е приоритет, играе ключова роля за продоволствената сигурност на страната.

Служебният министър Гечев коментира, че е работил и познава сектора от дълги години, проблемите в него и работата, която предстои.

„Поемам поста от Вас с отговорност и съзнание, в името на консолидирането на агросектора и затвърждаването на позицията му като водещ фактор в българската икономика – гарант за продоволствената сигурност на нашия народ и Европейския съюз“, обърна се служебният министър на земеделието към д-р Иван Иванов.

Министър Гечев допълни, че ще се работи усилено довършване на работата по Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане.

„Ще продължим работата по нужното законодателство в сектор Земеделие и за нормалното функциониране в цялата система и не последно място ще се осигури провеждането на честни избори, в рамките на правомощията на Министерство на земеделието“, завърши Явор Гечев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5