Акция "Бяло" във Врачанко: Много трева, малко бяло откриха полицаите

Снимка: МВР

Работата по случаите продължава

Във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по досъдебни производства за разпространение на наркотични вещества в района на Окръжна прокуратура - Враца 13 лица са привлечени към наказателна отговорност. Те са обвиняеми в резултат на разследвания по дела и установени нови факти и обстоятелства.

По разпореждане на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура Враца за извършване на проверки с цел разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества на територията на Област Враца е проведена специализирана операция. Образувани са нови 13 досъдебни производства

По две от тях под надзора на Окръжна прокуратура - Враца се извършва разследване за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК - разпространение на наркотични вещества.

След извършена проверка и последвало претърсване на 08.12.2022 г. в къща и прилежащи постройки в с. Соколаре са били намерени и иззети около 3,220 килограма суха листна маса, около 12 грама бяло кристално вещество, 1 грам бяло прахообразно вещество и нерегистриран газов пистолет. При направени полеви наркотестове откритите вещества са реагирали на канабис, метамфетамин и кокаин.

На 08.12.2022 г. в частен дом в с. Главаци са намерени и иззети 60 стръка растения от рода на конопа и около 2 килограма суха листна маса – съцветия, реагирала на канабис при извършен полеви наркотест. Общото количество на откритата и иззета суха листна маса е около 12 килограма.

Работата по случаите продължава в сътрудничеството с органите на ОД на МВР Враца, като предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните лица и привличането им към наказателна отговорност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK