Пътници се барикадираха в самолет на летище Варна

Снимка: Infomreja.bg

Полетът излетял от Абу Даби с три часа закъснение

Около 10 български граждани се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала в петък в Абу Даби, откъдето машината излетяла с близо три часа закъснение. Това довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата заради план за ремонт на летището.

По информация на очевидци от авиокомпанията, обслужваща полета, са знаели, че кацането в София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище, съобщава агенция "Фокус". 

"Поръчани са 5 автобуса, които трябваше да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означаваше, че една голяма част от нас нямаше да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казала една от жените, отказала да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на "Гранична полиция", които заплашили пътниците, че ще ги свалят с белезници. 

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно, или да ни арестуват, включително и децата", обясняват още недоволните пасажери. 

Според стюарда хората трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспортът им. 

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет?", попитали пътниците пилота. 

В отговор на въпроса той заявил: "Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете".

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като "гавра".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK