Четирима с опасност за живота след масовия бой в Казанлък

Снимка: БГНЕС

При ромската свада в понеделник загина един мъж

Петима души са настанени в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора след вчерашния масов побой в централната част на Казанлък. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщи за БТА управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Един пациент е настанен в отделението по гръдна хирургия в тежко състояние с увреждания на белия дроб, а четирима са в отделението по неврохирургия, поясни той. Трима от тях са с черепно-мозъчни травми, а един е с повърхностни наранявания.

Сбиването, в което участваха около 30 души, някои от които въоръжени с брадви и лопати, възникна малко преди 14:00 часа вчера на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък. Един от участниците в боя е починал след нанесените удари.

Причината е вражда между два рода, а инцидентът е станал след съдебно дело в Районния съд в Казанлък между същите лица. На този етап са задържани 11 души, както и 3 автомобила. Билите се роми не са от Казанлък, а от съседни села.

Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

По-рано днес кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че за пореден път ще настоява за пеши полицейски патрули на ключови места в града и че ще изпрати запитване към Областната дирекция на МВР в Стара Загора, Районното управление в Казанлък и Окръжна прокуратура относно това какви мерки е трябвало да бъдат предприети и защо се е стигнало до инцидента, завършил с фатален край за един от участниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK