Пристигнаха първите творби за ученическия конкурс „Приказки и картини за Съда"

Снимка: Окръжен съд - Кюстендил

Ще приемат творбите до 2- ри ноември, включително

Първите творби, за участие в Областния ученически конкурс "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021" вече са в Съдебната палата в Кюстендил. Техни автори са ученици от III "а" клас на ОУ "Проф. Марин Дринов" в Кюстендил, от  IV и V клас на ОУ „Христо Ботев“ – с. Невестино и от  II  „в“ клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кюстендил. Всички те ще се конкурират в раздел „Изобразително изкуство“. Първият участник в раздел „Литературно творчество“ е от IX клас на ПМГ- Кюстендил.

Предвид епидемичната обстановка и въведеното онлайн обучение в някои от общините в област Кюстендил, организаторите от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница ще приемат творби до 2- ри ноември, включително! Творбите могат да бъдат предадени и лично, от участник или негов родител, на служби "Регистратура" в Съдебна палата – Кюстендил и в Съдебна палата – Дупница, или да бъдат изпратени по пощата, на адреси:

Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил: Кюстендил 2500, ул. Гороцветна 31;

Районен съд – Дупница: Дупница 2600, ул. Николаевска 15!!!

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“ е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2021 / 2022 г.  В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от училищата в Област Кюстендил, в направленията: Литературно творчество (поезия и проза) и Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство).

Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и материални награди. Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16-и ноември 2021 г. - Международен ден на толерантността.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK