Близки и приятели на пътници от катастрофиралия автобус са пред „Пирогов“

Снимка: БНР

Някои от тях споделиха, че са разбрали за инцидента от медии и спонтанно са тръгнали към България

Пред болница „Пирогов“ все още пристигат близки и приятели на пътници от катастрофиралия автобус на АМ „Струма“. Някои от тях споделиха, че са разбрали за инцидента от медии и спонтанно са тръгнали към България с надеждата да получат повече информация за близките си. Те настояват да получат информация от посолството на Република Северна Македония за действията, които ще бъдат предприети оттук нататък.

Шабан Рашитовски няма роднини сред пострадалите, но четирима от пътниците са негови съселяни. Веднага щом разбрал за трагедията, тръгнал към София, за да помогне:

„Аз съм от Скопие, от моето село има четирима в болницата тук и затова съм дошъл да помагам с каквото мога. Ако имат нужда, затова сме тук, ще им осигурим всичко. Двама мъже, едно момиче и една жена – две семейства са. Не съм говорил с тях. В шок са хората, въпросите са излишни. Отишли са на шопинг в Истанбул. Момичето на 16 г. се е обадило да каже, че е станала катастрофа…Голяма трагедия за всички, тежък ден. Но трябва да съдействаме един на друг. Това е“.

Сред пристигналите в София е и Исмаил Селями - дошъл е, за да разбере дали зет му и внучката му са живи. За съжаление обаче те не са оцелели в катастрофата. Сред жертвите са и други негови познати. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK