Тежко остава състоянието на намушкания във Варна мъж

Снимка: Infomreja.bg

А.М. беше задържан за срок до 72 часа

Съдът уважи искане на Окръжна прокуратура-Варна и определи „задържане под стража“ за 35-годишен турски гражданин, продължително пребиваващ в Рeпублика България, привлечен на 25 ноември 2022 г. в качеството му на обвиняем за извършването на тежко криминално престъпление. На А.М. е повдигнато обвинение за опит за убийство – престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК.

Мъжът е задържан преди няколко дни във връзка с извършено през месец август тежко посегателство над 30-годишен варненец. Събраните по случая доказателства сочат, че А.М. направил опит да убие младия мъж, като му нанесъл удари с нож в областта на шията и гърдите. Престъплението е останало недовършено по независещи от дееца обстоятелства.

След стореното 35-годишният обвиняем успял да избяга и да се укрие. При задържането му в село Крапец, област Добрич, той представил фалшива лична карта.

А.М. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Окръжният съд във Варна определи най-тежката, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна, съобщават от държавното обвинение.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK