Връщат в затвора дилър рецидивист, бил освободен предсрочно

Снимка: Infomreja.bg

През 2019 г. е бил условно предсрочно освободен

По предложение на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът постанови изтърпяване на остатъка в размер на 2 години 10 месеца и 6 дни от определеното общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 22 години и 4 четири месеца, наложено на осъдения Ю.М. (на 54 години).

Това наказание при първоначален усилен строг режим на изтърпяване е наложено на Ю.М. от Апелативен съд – Пловдив и е най-тежкото от наказанията по други дела срещу него, в това число за убийство. На основание разпоредбите на Наказателния кодекс те са били групирани.

През 2019 г. с определение на Софийски градски съд осъденият е бил условно предсрочно освободен на основание чл. 70, ал. 1 от НК – дадени доказателства за поправяне и фактическо изтърпяване на част от наложеното наказание.

Около месец след влизане в сила на това съдебно определение Ю.М. отново е започнал за извършва престъпна дейност – участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – извличане на противозаконни облаги от разпространението на високорискови наркотични вещества и тяхното държане с цел разпространение. Виновността му е била доказана и последното дело срещу него е приключило с наложено ефективно наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“.

Умишленото престъпление, извършено от освободения предсрочно Ю.М. в изпитателния срок, е дало законно основание на Окръжна прокуратура – Благоевград да сезира съда да постанови изтърпяване на остатъка от наложеното му общо наказание.

Съдебният акт на Окръжен съд – Благоевград за изтърпяване на остатъка на определеното общо наказание от Ю.М. подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK