Проверяваха за “нелегални екскурзии” на "Капитан Андреево"

Снимка: Infomreja.bg

През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса

Приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции за нелоялни практики и “нелегални екскурзии” на ГКПП "Капитан Андреево". В нея се включиха експерти от Министерство на туризма, Комисията за защита на потребителите (КЗП), Областна дирекция на МВР, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА), съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма

През последното денонощие са проверени общо 15 автобуса, 3 от тях – през нощта, като е установено само едно нарушение. Съставен е акт за установяване на административни нарушения (АУАН) от страна на ИААА на един от превозвачите, тъй като не е била представена фактура за извършения превоз.

Повечето от пътуващите за Истанбул са били туристи за Фестивала на лалето.

“Всички туроператори и превозвачи бяха проверявани дали имат сключена застраховка „Отговорност на туроператора“, дали имат валидно удостоверение, екскурзоводите – дали са регистрирани в националния туристически регистър”, заяви Мария Забилева – експерт от Министерството на туризма. 

Това е поредната проверка и първата нощна, която се извършва от страна на институциите. До момента бяха извършени инспекции на Граничните контролно-пропускателни пунктове "Кулата", „Русе-Гюргево“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“ – на автобуси, които пътуват към Гърция, Румъния и Турция. 

“Тази инициатива ще продължи в различни часови диапазони, като целта ни е да се прекрати нелоялната практика в сферата на туризма", допълни Мария Забилева. 

Прави впечатление, че засилването на проверките има положителен превантивен ефект, защото броят на нарушенията намалява. От засиления контрол са доволни и туроператорите, организатори на пътуванията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK