Трима загинаха при ПТП в Търговищко

Снимка: Infomreja.bg

Тежко пострадала е 21-годишна жена

Окръжна прокуратура-Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който са загинали трима души, а двама са пострадали. Произшествието възникнало около 20,00 часа на 21 март 2023 г. на пътя с. Ковачевец - град Попово. Причините за тежката катастрофа се изясняват. Според първоначалната информация при излизане на товарния автомобил от крайпътна отбивка се е стигнало до сблъсък с лекия автомобил, движещ се в същата посока.

На място са загинали трима души – две жени на възраст 24 г. и 70 г., и мъж на 45 г. Тежко пострадала е 21-годишна жена, която е настанена в болнично заведение с реална опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (25 г.) е получил фрактури на двете ръце. Леко са пострадали водачът на камиона (66 г.) и неговият спътник (57 г.), съобщават от държавното обвинение.

Направените тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата водачи са отрицателни. По-младият мъж е неправоспособен водач, а водачът на товарния автомобил е професионален шофьор.  

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитват се свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za